The most ancient jewelry shop in Europe since 1745

Dienst na verkoop 

Zoals elk hoogprecisie-instrument moet een horloge regelmatig onderhouden worden om perfect te functioneren. Als algemene regel geldt een service-interval tussen de 4 en 5 jaar, afhankelijk van het gebruik van het horloge. We hebben een moderne werkplaats met een optimale infrastructuur en een hoog gekwalificeerde professionele horlogemaker die de reparaties, de service en het herstel van horloges uit onze huidige collectie en ook oude horloges verzekert. Onze medewerkers genieten van permanente opleiding om het niveau van service die wij bieden aan onze klanten te behouden en te verbeteren.
 
Onderhoud van een mechanisch horloge
1 Diagnose Heursel 1745

Diagnose

Elk uurwerk dat ons wordt toevertrouwd wordt individueel geïdentificeerd (design, serienummer, referentie, …). Onze meester- uurwerkmaker zal het vervolgens zorgvuldig onderzoeken om zichtbare en functionele gebreken te beoordelen. 
2 Demontage Heursel 1745

Volledige demontage en controle

Elk onderdeeltje wordt zorgvuldig gedemonteerd en manueel nagezien om het geringste teken van slijtage of verminderde werking te detecteren. Desgewenst zal een bestek worden opgemaakt dat vooraf aan de klant ter goedkeuring wordt overgemaakt.  

3

Vervangen en/of herstellen defecte onderdelen

Eens de volledige controle is uitgevoerd en afhankelijk van het resultaat van de diagnose zal de meester-uurwerkmaker alle nodige reparaties uitvoeren teneinde het uurwerk in optimale staat aan de klant terug te bezorgen.

4

Automatische reiniging

Voorafgaandelijk aan het hermonteren van het uurwerk zullen alle onderdelen zorgvuldig gecontroleerd, gereinigd en ontvet worden.  
5 heursel 1745 onderhoud

Monteren van het binnenwerk

Dit is een bijzonder delicate fase omdat er geen spoor van stof in het binnenwerk mag terechtkomen. 

6 heursel 1745 onderhoud

Smering van het raderwerk

De verschillende wrijf- en draaipunten worden opnieuw gesmeerd met behulp van ultra technische oliën. 

7 heursel 1745 onderhoud

Afregelen in 6 verschillende posities

De meester-uurwerkmaker maakt gebruik van een meetinstrument om de precisie van de beweging in zes verschillende posities testen. Vervolgens regelt hij de balans waardoor het aantal trillingen perfect geoptimaliseerd wordt. 

8 heursel 1745 onderhoud

Plaatsing van de wijzerplaat

De wijzerplaat wordt opnieuw op het binnenwerk geplaatst, de wijzers worden afgesteld en gesynchroniseerd. De hele kast en het binnenwerk moeten voldoen aan de specifieke technische criteria die inherent zijn aan elk stuk.

9

Waterdichtheidstest

Controle op waterdichtheid voor waterbestendige horloges.

 
10 heursel 1745 onderhoud

Operationele check

Eens het horloge klaar is wordt een reeks testen uitgevoerd met betrekking tot de diverse functies zoals bvb. de gangreserve en de chrono, en andere functies eigen aan het betreffende uurwerk.

 
11 heursel 1745 onderhoud

Eindcontrole

Aan het einde van dit hele reparatie- en verificatieproces, wordt het horloge nog een laatste maal geïnspecteerd door de meester-uurwerkmaker.