Loading
0
Menu

Het begin van een nieuw verhaal - verschenen in GentSelect

Artikel verschenen in Gent Select lente-zomer 2020. Eric De Waele over het begin van ons nieuwe verhaal.

Nieuws / Pers

Eind maart sluit onze zaak in Gent definitief de deuren. Na lang wikken en wegen hebben we besloten om in 2020 een andere weg in te slaan. Een weg die ons dichter tot bij u leidt. 

In 1745 opende op de hoek van de Groentenmarkt en de Hoogpoort onze juwelierszaak zijn deuren. Het werd het begin van een succesvol Heursel tijdperk. 275 jaar en acht generaties lang verrasten we onze klanten met een fijne selectie van juwelen en horloges en onze eigen creaties. In maart sluit onze toonzaal in Gent definitief, om op een andere, meer persoonlijke manier, te gaan werken.

Het juiste moment

Het is een algemene trend. Stadscentra worden moeilijker bereikbaar, toerisme neemt de bovenhand, en shoppen gebeurt online. Dit is de evolutie van de ‘commerce’ en vraagt om een vernieuwing van onze aanpak. Het prachtige vak van juwelier wordt al eeuwen op dezelfde manier uitgevoerd. Maar de tijden veranderen, dus waarom zou ik mijn manier van werken dan niet kunnen veranderen?

Een nieuwe weg

Ik wil me gaan focussen op wat ik het liefst doe. Praten met mensen, samen ontdekken wat ze willen en dat idee omzetten in een prachtig juweel. Met een atelier, maar zonder winkel. Het wordt een andere manier van werken, maar één met meer vrijheid & een persoonlijke samenwerking.

Een persoonlijk juweel

Elk juweel dat ik ontwerp of transformeer, vertelt een verhaal. Creatie is een geschenk, communicatie is de weg die leidt tot de realisatie van een uniek meesterwerk. Onze vele trouwe klanten zullen mijn methodiek zeker herkennen. We starten met een goed gesprek en maken samen schetsen. Zodra de schets klaar is, wordt deze ontworpen in een 3D-tekening die u toelaat uw juweel in alle posities te zien.

Net zoals vroeger kan uw juweel vooraf in hars geprint worden waardoor u het kan passen en een exact beeld krijgt van de vorm, de grootte en de verhoudingen. Zodra het model en het budget door u worden goedgekeurd, start de goudsmit met de effectieve vervaardiging van uw sieraad. Authenticiteit en symbolisme: dit principe blijft voor mij onaantastbaar.

Een passie voor uurwerken

De sluiting van mijn juwelierszaak betekent ook niet het einde voor mijn passie voor Haute Horlogerie. Met dankbaarheid voor de mooie merken die ik heb mogen vertegenwoordigen zal ik deze ook nu nog blijven promoten en mijn klanten adviseren en ondersteunen in de keuze die ze willen maken bij de aankoop van een nieuw horloge.

Aanvullend kan ik met enige fierheid bevestigen dat ik zal doorgaan met de distributie van het prestigieuze merk Parmigiani. Een nichemerk in Fleurier Zwitserland, met een cultus van horlogeliefhebbers, opgericht door Michel Parmigiani in 1996 - een gerenommeerde horlogemaker die enkele van de belangrijkste antieke klokken in de geschiedenis heeft gerestaureerd. Een in de horloge-industrie zelden geziene technologie, creativiteit en elegantie kenmerken deze prachtige horloges die met uitzondering van de Hermès horlogebanden voor 100% in de manufactuur worden vervaardigd. Het is een van de geheimen die gewoon wachten om ontdekt te worden.

Een nieuw atelier 

Al snel na de bekendmaking van de stopzetting van mijn juwelierszaak rees de vraag bij klanten hoe en waar ze verder geholpen konden worden met reparaties van zowel juwelen als horloges. 

Een atelier behouden in het centrum van Gent was wegens de bereikbaarheid helaas geen optie meer. Zo ontstond al snel het idee om een samenwerking aan te gaan met uurwerkhersteller Roberto de Bokx. Zijn professionele aanpak en streven naar een goede verstandhouding met de klanten hebben mij overtuigd om ook hier een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Binnenkort zullen we meer communiceren over de mogelijkheden voor herstellingen van zowel horloges als sieraden in ons nieuwe, zeer gemakkelijk bereikbare atelier in Destelbergen. Onze klanten hoeven zich geen zorgen maken over de actueel lopende reparaties. Alles wordt in goede banen geleid en opgevolgd.

Een woord van dank

Heursel 1745 was. de voortzetting van en de realisatie van grote passies die ik met dankbaarheid erfde van mijn al even gepassioneerde ouders en voorgaande generaties. En passies beleef je niet enkel als individu. 

Dank aan mijn lieve echtgenote en kinderen die het mij mogelijk maakten om mijn dromen te verwezenlijken en nu ook verder uit te bouwen. 

Onze talrijke klanten kan ik niet dankbaar genoeg zijn voor het vertrouwen en de mooie vriendschappen die hieruit voortvloeiden. Ik hoop dit in de toekomst nog lang te mogen verder uitbouwen.

Het was fijn te kunnen samenwerken met de medewerkers van onze diverse leveranciers. Begrip voor elkaar en streven naar de beste oplossingen voor onze klanten was essentieel om mijn beroep op een eerlijke manier en met voldoening te kunnen uitoefenen. 

Tot slot en niet in het minst dank ik oprecht al mijn medewerkers voor hun ondersteuning en inzet. Binnen onze kleine equipe van uiteenlopende identiteiten, elk met hun specifiek kennis en kwaliteiten, kon ik mijn idealen en passies realiseren. We deelden samen veel vreugde en plezier, maar ook in moeilijke momenten kon ik steeds rekenen op hun begrip en bemoediging.

Met dankbaarheid kijk ik terug op vele jaren in de juwelierszaak. Dit is niet het einde van Heursel, de voortzetting wordt stilaan concreet en wellicht kruisen onze wegen nog in de nabije toekomst.

Opening dienst na verkoop. Vanaf eind april 2020:

Koedreef 20. 9070 Destelbergen.

Tel. +32 9 264 2929 of tel. +32 475 7777 93

 

Eric De Waele

Vorig artikel | Volgend artikel
© 2021 Heursel
Webdesign thinline.be
Heursel

Eric De Waele
Dé Juwelier aan huis
+32 475 / 77 77 93

Contacteer mij

x