Vandaag geopend van 10:00 tot 18:00
0
Menu

IWC Schaffhausen 150 jaar in dienst van de Tijd

Om deze mijlpaal te vieren onthulde IWC op de Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) een speciale Jubileum Collectie. Maar liefst 27 gelimiteerde modellen uit de families Portugieser, Portofino, Pilot’s Watch en Da Vinci werden voorgesteld.

Nieuws / Pers

De geschiedenis van IWC keert terug naar 1868, toen een Amerikaanse pioniersgeest, Florentine Ariosto Jones de International Watch Company oprichtte in Schaffhausen. Zijn plan was om met de hulp van de uitzonderlijk gekwalificeerde Zwitserse uurwerkmakers, moderne machines en de hydro-elektriciteit van de Rijn kwaliteitsvolle zakuurwerken voor de Amerikaanse markt te fabriceren.

De nieuwsgierigheid en honger naar evolutie in de ontwikkeling door de ingenieurs van IWC hebben geleid tot functionele en technisch elegante oplossingen zoals het Pellaton opwindingssysteem, de Perpetual Calendar van Kurt Klaus, de innovatieve Annual Calendar of het IWC dive systeem voor duikersuurwerken. Over de jaren heen verwierf IWC unieke expertise in materialen : de eerste kasten vervaardigd in Titanium, zwarte Keramiek en zeer recent het Ceratanium, dat de rigiditeit en de krasresistentie van beiden verenigt. Ter gelegenheid van de 150th Anniversary lanceert IWC ook de eerste polshorloges met een originele weergave van de uren en minuten en een witte of blauwe speciaal gelakte wijzerplaat ge├»nspireerd op het Pallweber zakhorloge uit 1884.

Vorig artikel
© 2019 Heursel 1745
Webdesign thinline.be