Loading
0
Menu

Creatie, transformatie en onderhoud van uw juwelen

Heursel beschikt over een ruime kennis & expertise

Geef uw sieraden de schittering die ze verdienen

Juwelen worden ontworpen om vele jaren gedragen te worden en dikwijls door meerdere generaties. Een regelmatig onderhoud is geen overbodige luxe om uw sieraden hun oorspronkelijke schittering terug te geven, om losse zettingen en tekenen van slijtage uit te sluiten en om diverse reparaties uit te voeren.

Onze goudsmid, een kunstenaar in hart en ziel, beschikt over een volledig gespecialiseerd atelier om alle nodige werkzaamheden uit te voeren. Met oog voor sierlijkheid en architecturale perfectie tot in de fijnste details tovert onze virtuoos in edelsmeedkunst de schitterendste juwelen. Zijn inzicht in de wondere wereld van edelstenen en edelmetalen maken hem tot "onze man met de gouden handen".

Sieraden op maat ontworpen

Wenst u een nieuw juweel te laten ontwerpen of uw juwelen een nieuwe look te geven?
Ook hiervoor kunt u bij ons terecht.

Met oog voor sierlijkheid en architecturale perfectie tovert onze virtuoos in edelsmeedkunst de schitterendste juwelen. Met genoegen adviseren wij u en bezorgen wij u een vrijblijvend ontwerp en prijsofferte.

Vertrouwen, respect, discretie, emotie en kwaliteit zijn waarden die we dagelijks gebruiken.

"Quality is never an accident, it is always the result of high intention, sincere effort, intelligent direction and skillfull execution. It represents the wise choice of many alternatives." William E. Foster

Ga samen met onze zaakvoerder of onze medewerkers aan de slag om een schets te maken van het juweel dat u in gedachten hebt. Model, goud of platina, met of zonder edelstenen, budget, u kunt alles in samenspraak bepalen om een optimaal resultaat te bekomen.

Zodra het model en het budget door u worden goedgekeurd, start de effectieve vervaardiging van uw sieraad. In tegenstelling tot 99,8% van de juwelen die wereldwijd verkocht worden en gegoten zijn, wordt bij Heursel nog alles door de goudsmid met de hand vervaardigd. Authenticiteit en symbolisme: daar draait het om bij Heursel 1745.

Van zodra de schets klaar is, wordt deze ontworpen in een 3D-tekening die u toelaat uw juweel in alle posities te zien (vooraanzicht, zijaanzicht, bovenaanzicht, ...).Vanuit het tekenprogramma wordt het ontwerp vervolgens naar een 3D-printer gestuurd welke zich ter plaatse in de juwelierszaak bevindt. Uw juweel wordt in hars geprint waardoor u een exact beeld krijgt van de vorm, de grootte en de verhoudingen. 

Tips voor onderhoud van juwelen

  • Huishoudelijk of ruw werk, slapen en sporten met uw juwelen is niet aangewezen.
  • Bescherm uw juwelen tegen schokken, bijtende stoffen en andere chemische producten zoals zepen, bodylotions, haarspray,…
  • Doe uw juwelen pas aan een 5-tal minuten nadat u parfum hebt gespoten.
  • Bewaar uw juwelen apart en liefst in de originele doos om beschadiging te vermijden.
  • Voor het zelf reinigen van uw juwelen gebruikt u een sopje met zacht vloeibaar wasmiddel en een zachte tandenborstel. Grondig spoelen onder warm stromend water en droogdeppen met een zachte doek.
  • Parels worden best regelmatig gedragen. Laat ze één maal per jaar nakijken en opnieuw knopen .
  • Voor een grondige reiniging van juwelen en voor gespecialiseerde reinigingsproducten kunt u bij ons terecht.

Aarzel niet ons te contacteren voor raadgeving.

Een ring aanpassen?

Heursel beschikt over een professioneel atelier en uitstekende expertise.

1. Opmeten van de juiste maat voor de ring

Alvorens er kan gestart worden met het vergroten van een ring dient de juiste ringmaat van de klant te worden opgemeten. 

2. Het gewicht van de ring

Teneinde de juiste kostprijs te kunnen bepalen van de hoeveelheid goud gebruikt voor het vergroten van de ring zal deze voor en na de behandeling gewogen worden.

3. Nazicht van de ring

De goudsmid doet een grondig nazicht van de ring op eventuele gebreken, zoals  loszittende edelsteentjes dewelke door manipulatie van de ring kunnen loskomen.

4. Doorzagen en op maat rekken van de ring

De ring wordt op de best mogelijke plaats doorgezaagd  en op de juiste maat uitgerekt.

5. Opvullen van de ring met goud of platina

De opening wordt opgevuld met de benodigde hoeveelheid goud of platina.

6. Lassen en vijlen van de ring

Het stukje dat bekomen werd bij de opvulling van de ring wordt in de ring gelast.

7. Polijsten van de ring

Als laatste afwerking wordt de ring mooi effen geschuurd en gepolijst. Wit gouden ringen krijgen nog een laagje rhodium. 

8. Eindcontrole

Aan het einde van de vergroting- en verificatieproces, wordt het juweel nog een laatste maal geïnspecteerd door de goudsmid.

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte

Een opfrissingsbeurt voor uw juwelen ?

Geelgouden juwelen kunnen door onze goudsmid gepolijst worden, witgouden juwelen worden gerodineerd en gepolijst. Heeft u diamanten of andere edelstenen in uw juwelen : het is aangeraden deze op regelmatige basis door de goudsmid te laten checken. Goud is een zacht metaal dat op termijn slijtageverschijnselen kan vertonen. Hierdoor bestaat het risico dat uw edelstenen loskomen.

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte

© 2024 Eric De Waele
Webdesign thinline.be
Heursel

Eric De Waele
Dé Juwelier aan huis
+32 475 / 77 77 93

Contacteer mij

x