Loading
0
Menu

Een perfecte werking van uw horloge dankzij een professioneel onderhoud 

Bij Heursel is uw horloge in goede handen

Ontdek onze dienst na verkoop

Zoals elk hoogprecisie-instrument moet een horloge regelmatig onderhouden worden om perfect te functioneren. We hebben een moderne werkplaats met een optimale infrastructuur en een hoog gekwalificeerde professionele horlogemaker, geschoold door de Lycée Edgar Faure in Morteau, die de reparaties, de service en het herstel van horloges uit onze huidige collectie en ook oude horloges verzekert. Heel precies, oprecht en principieel, zijn advies laat geen ruimte voor twijfel en getuigt van zijn grote respect en liefde voor het prachtige vakmanschap dat hij uitoefent.

In 11 stappen naar een perfect onderhoud

Als algemene regel geldt een service-interval tussen de 4 en 5 jaar, afhankelijk van het gebruik van het horloge.

1. Diagnose

Elk uurwerk dat ons wordt toevertrouwd wordt individueel geïdentificeerd (design, serienummer, referentie, …). Onze meester- uurwerkmaker zal het vervolgens zorgvuldig onderzoeken om zichtbare en functionele gebreken te beoordelen. 

2. Volledige demontage en controle

Elk onderdeeltje wordt zorgvuldig gedemonteerd en manueel nagezien om het geringste teken van slijtage of verminderde werking te detecteren. Desgewenst zal een bestek worden opgemaakt dat vooraf aan de klant ter goedkeuring wordt overgemaakt.  

3. Vervangen en/of herstellen defecte onderdelen

Eens de volledige controle is uitgevoerd en afhankelijk van het resultaat van de diagnose zal de meester-uurwerkmaker alle nodige reparaties uitvoeren teneinde het uurwerk in optimale staat aan de klant terug te bezorgen.

4. Automatische reiniging

Voorafgaandelijk aan het hermonteren van het uurwerk zullen alle onderdelen zorgvuldig gecontroleerd, gereinigd en ontvet worden.  

5. Monteren van het binnenwerk

Dit is een bijzonder delicate fase omdat er geen spoor van stof in het binnenwerk mag terechtkomen. 

6. Smering van het raderwerk

De verschillende wrijf- en draaipunten worden opnieuw gesmeerd met behulp van ultra technische oliën. 

7. Afregelen in 5 verschillende posities

De meester-uurwerkmaker maakt gebruik van een meetinstrument om de precisie van de beweging in zes verschillende posities testen. Vervolgens regelt hij de balans waardoor het aantal trillingen perfect geoptimaliseerd wordt. 

8. Plaatsing van de wijzerplaat

De wijzerplaat wordt opnieuw op het binnenwerk geplaatst, de wijzers worden afgesteld en gesynchroniseerd. De hele kast en het binnenwerk moeten voldoen aan de specifieke technische criteria die inherent zijn aan elk stuk.

9. Waterdichtheidstest

Controle op waterdichtheid voor waterbestendige horloges.

10. Operationele check

Eens het horloge klaar is wordt een reeks testen uitgevoerd met betrekking tot de diverse functies zoals bvb. de gangreserve en de chrono, en andere functies eigen aan het betreffende uurwerk.

11. Eindcontrole

Aan het einde van dit hele reparatie- en verificatieproces, wordt het horloge nog een laatste maal geïnspecteerd door de meester-uurwerkmaker.

Uw horloge ook laten onderhouden door Heursel?

Contacteer ons

Batterijservice

Ook voor het vervangen van een batterij in een quartz horloge kunt u bij ons terecht.

Wij vragen onze klanten een wachttijd van 1 à 2 uur te willen respecteren, teneinde onze horlogemaker toe te laten zich te concentreren op complexe herstellingen. Batterijservice wordt gegroepeerd en eveneens op een professionele manier uitgevoerd. Indien de vervanging van de batterij niet het gewenste resultaat oplevert zal dit met onze klant worden besproken en desgewenst een bestek worden opgemaakt voor herstelling.

Vervanging van de band van uw uurwerk

Een correct aangepaste band draagt bij tot het comfort van het dragen van uw uurwerk.

Heursel biedt u de mogelijkheid om de band van uw uurwerk te vervangen. Wij hebben steeds een ruim gamma op stock en staan ook in voor de bestelling van de door u gekozen band hetzij bij de manufactuur, hetzij bij de professionele huismerken waar wij mee samenwerken. Bij de bestelling van een band zullen onze medewerkers alert zijn voor het bestellen van de juiste maat in functie van het model van de gesp en de maat van uw pols.

© 2023 Heursel
Webdesign thinline.be
Heursel

Eric De Waele
Dé Juwelier aan huis
+32 475 / 77 77 93

Contacteer mij

x