Loading
0
Menu

Juwelen met een persoonlijkheid

Elk juweel dat ik ontwerp vertelt een verhaal. 

Wat ik het liefst doe is praten met mensen. Samen ontdekken wat ze willen en dat idee omzetten in een prachtig juweel. We nemen ruimte voor het creëren van tijdloze herinneringen aan vreugdevolle gebeurtenissen en geliefden. We zullen ideeën uitwisselen, uw dromen vinden en tekenen en ze tot harmonieuze tijdloze stukken ontwerpen. Een hoogstaande service aan huis, gepersonaliseerd maatwerk, omkaderd met vakkundig handwerk en finesse in ons eigen atelier

Contacteer mij

"I don't sell a product. I sell an experience." 

Eric De Waele, Managing Director/Owner Heursel

Een rijke geschiedenis die tot diep in ons DNA is doorgedrongen.

In 1745 opende op de hoek van de Langemunt en de Hoogpoort onze juwelierszaak zijn deuren. Het werd het begin van een succesvol ‘Heursel’ tijdperk. 275 jaar en acht generaties lang verrasten we onze klanten met een fijne selectie van juwelen en horloges en onze eigen creaties. 

In maart 2020 sloot ons droomhuis in Gent definitief. Het prachtige vak van juwelier wordt al eeuwen op dezelfde wijze uitgevoerd. Maar de tijden veranderen, dus waarom zou ik mijn manier van werken dan niet kunnen aanpassen? Met een atelier, maar zonder winkel. Een nieuwe uitdaging, één met meer vrijheid en intense samenwerking met de klant. Welkom in de K.L. Maenhoutstraat 96 te Sint-Martens-Latem. Check hiervoor onze openingsuren en contactmogelijkheden.

Een passie voor uurwerken

De sluiting van mijn juwelierszaak betekent ook niet het einde voor mijn passie voor Haute Horlogerie. Met dankbaarheid voor de mooie merken die ik heb mogen vertegenwoordigen zal ik deze ook nu nog blijven promoten en mijn klanten adviseren en ondersteunen in de keuze die ze willen maken bij de aankoop van een nieuw horloge of een tweedehands horloge.

 

DISCOVER OUR CURRENT OFFER

Heursel versus duurzaamheid

Goud

Bij Heursel nemen we oude juwelen over van onze klanten. We laten het goud en het zilver raffineren en recycleren deze om nadien te hergebruiken in onze eigen collectie of voor een nieuwe creatie voor onze klant.
De raffinaderijen die het goud zuiveren zijn lid van de RJC (Responsible Jewellery Council). Al het goud dat Heursel verwerkt is van de hoogste kwaliteit en bovendien ethisch zuiver.

Edelstenen

De edelstenen die worden overgenomen van onze klanten worden opnieuw geslepen en hergebruikt in nieuwe creaties of apart verkocht.
Nieuwe edelstenen worden aangekocht bij onze leveranciers die vaak familiebedrijven zijn in Antwerpen.
Op vlak van edelstenen zijn toeleveranciers vaak complex. Op dit moment is er geen sprake van een bestuursorgaan dat procedures en normen voor de bevoorradingsketen van gekleurde edelstenen vastlegt, controleert en handhaaft. Omdat de winning, het snijden en de verkoop van edelstenen meestal over verschillende landen verspreid zijn, is de transparante en controleerbare herkomst van gekleurde edelstenen complexer dan die van diamanten of edele metalen.
Daarom werkt Heursel samen met familiebedrijven die jarenlang waardevolle ervaring en een grondige marktkennis hebben.  Ze werken met gerenommeerde leveranciers in hun vertrouwde netwerk die ernaar streven de bewakingsketen van een edelsteen van mijn tot markt nauwgezet te volgen en te onderhouden. Ze controleren zorgvuldig de herkomst van hun edelstenen.  Ze zorgen sterk voor ons milieu, duurzame arbeidsomstandigheden, en streven ernaar om ons te verzekeren met eerlijkheid, traceerbaarheid en transparantie.
Alleen dan kunnen we dit zelf garanderen voor onze klant.

© 2024 Eric De Waele
Webdesign thinline.be
Heursel

Eric De Waele
Dé Juwelier aan huis
+32 475 / 77 77 93

Contacteer mij

x